
Jahodový džem cukrfree
Džem, ten mi docela chybí. Jde udělat dobrý džem bez cukru? Já si odpověděla sama, prostě jsem to vyzkoušela a výsledek? Fakt hustý :-).
Jo, hustý džem, ale hlavně opravdu moc dobrý a na to, že tam není cukr je chuť překvapující. Nazvala bych to jako jahody ve skle.
Já jsem zkoušela, takže jsem udělala várku na 3 střední skleničky. Pokud si budete chtít udělat více, jen znásobte množství.
Budete potřebovat:
- 1200 Jahody
- 10g Agar (prášek)
- 4 PL Erythritolu
- 1 PL Tekutá Stévie
- 2 ČL Kyselina citrónová
- Špetka soli
Postup:
Jahody omyjeme, odkrojíme zelenou část a vložíme do hrnce. Rozmačkáme dřevěnou vařečkou a vaříme 15 minut. Během vaření sbíráme pěnu, která se nám bude tvořit. Osolíme, přidáme všechny ostatní ingredience, přivedeme k varu a vaříme pomalu dalších 15 minut.
Horkým džemem plníme sklenice, otočíme víčkem dolů a necháme zcela vychladnout.
TIP: Sebranou pěnu můžete použít na koktejl nebo do jogurtu, či kaše.

