
Plněné žampiony Portobello
Skvělé jako příloha, ale i hlavní jídlo. Příprva je možná na grilu, ale i v troubě
Co budeme potřebovat? (4 porce):
- Žampiony Portobello 400 g
- Cibule 2 ks
- drcený kmín
- Anglická slanina 100 g
- Sýr niva 110 g
- Bylinky podle chutí (pažitka, Petrželka, koriandr)
- Sádlo
Postup:
Žampiony kupujeme co možná největší, aby se nám do kloboučku vešlo co nejvíce nádivky.
Očistíme žampiony od případní hlíny, odkrojíme nožičku a lžičkou vydlabeme opatrně vnitřek kloboučku, aby nám vzniklo místo na plnění. Nohu a vydalbanou část dáme stranou.
Nakrájíme si cibulku najemno, slaninu na malé kousky. Na rozpáleném sádle smažíme cibulku, slaninu, poté přidáme vydlabanou směs s nakrájenou nožičkou. Restujeme na střední teplotu, směs opepříme, mírně osolíme, přidáme kmín. Necháme vychladnout a plníme hlavičky žampionů. Nahoru posypeme nastrouhanou nivou, petrželku a pečeme na grilu, nebo v troubě cca 15 minut. (Horkovzdušná 180 st. jinak 200 st.)

