Obědy,  RECEPTY,  Večeře

Plněné žampiony Portobello

Skvělé jako příloha, ale i hlavní jídlo. Příprva je možná na grilu, ale i v troubě

Co budeme potřebovat? (4 porce):

  • Žampiony Portobello 400 g
  • Cibule 2 ks
  • drcený kmín
  • Anglická slanina 100 g
  • Sýr niva 110 g
  • Bylinky podle chutí (pažitka, Petrželka, koriandr)
  • Sádlo

Postup:

Žampiony kupujeme co možná největší, aby se nám do kloboučku vešlo co nejvíce nádivky.

Očistíme žampiony od případní hlíny, odkrojíme nožičku a lžičkou vydlabeme opatrně vnitřek kloboučku, aby nám vzniklo místo na plnění. Nohu a vydalbanou část dáme stranou.

Nakrájíme si cibulku najemno, slaninu na malé kousky. Na rozpáleném sádle smažíme cibulku, slaninu, poté přidáme vydlabanou směs s nakrájenou nožičkou. Restujeme na střední teplotu, směs opepříme, mírně osolíme, přidáme kmín. Necháme vychladnout a plníme hlavičky žampionů. Nahoru posypeme nastrouhanou nivou, petrželku a pečeme na grilu, nebo v troubě cca 15 minut. (Horkovzdušná 180 st. jinak 200 st.)