
Ricottové houstičky se škvarky a cibulkou
Pečivo a low carb? Věčné téma a hlavně věčné hledání fakt dobrého receptu. Já na to šla intuitivně a vymyslela jsem složení, které opravdu ladí. Ráda střídám jídlo, pestrost je prostě důležitá. Mám období, kdy ráda střídám ….a tím mám na mysli hlavně občasné baštění pečiva. Low carb klasické recepty mi nevyhovují, pečivo je hodně „blátíte“ a to moc nemusím.
Vytunila jsem pro sebe i pro Vás doslova „nebe v hubě“ v podobě těchto luxusních houstiček.
Ingredience na 12 houstiček:
- 250g ricotta
- 190g namleté slunečnicová semínka
- 100g mleté lněné semínka
- 4 vejce
- 3 lžičky sůl
- 2 lžičky drcený kmín
- 4 lžičky kypř. prášek s vinným kamenem
- 2 cibule
- 3 lžíce sádla se škvarkama
- Hrubá sůl a sezam na posypání
Postup:
Na sádle osmahneme cibulku, necháme vychladnout. Mezitím si rozmixujeme slunečnicová a lněná semínka, přidáme ostatní ingredience, vychladlou cibulku a vytvoříme těsto, které necháme odstát cca 10 minut. Troubu předehřejeme na 175 st. Na plech vyložený pečícím papírem formujeme houstičky lžící, případně namočíme ruce a uhladíme. Nožem uděláme zářezy (kříž) a posypeme hrubou solí a sezamem. Pečeme zhruba 40 min. Po vychladnutí můžeme houstičky uchovat v dobře uzavíratelném sáčků v mrazáku. Houstičky si tak můžete dopřát kdykoli na ně budete mít chuť a budete je mít hezky zásobě.
Na sádle se škvarky osmažit cibulku Lžící dáme na plech, mokrýma rukama tvarujeme A houstičky v praxi 🙂
Dobrou chuť, pokud vyzkoušíte budu ráda za fotky, případně označení na Instagramu, či FB.

