BLOG,  Obědy,  RECEPTY

Zelňáky

Zalňáky se jistě stanou oblíbenou pochoutkou. Můžete je připravit ve variantě s houbami, nebo bez, to záleží jestli máte houby doma rádi, a jestli je máte k dispozici.

Co bude potřebovat?

pro 2 osoby

  • Zelí v sáčku 500 g
  • 4 vejce
  • Sušené houby (hrst)
  • 1 cibule
  • Slanina 20g
  • Smetana 31%

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Zelí necháme vykapat a vymačkáme všechnu vodu (nálev), houby namočíme.

Na pánvi si orestujeme cibulku a slaninu, přidáme houby a opečeme. Přidáme zelí a krátce podusíme. Okořeníme solí a pepřem.

Nachystáme si pekáček, vyložený pečícím papírem. Směs rozprostřeme do pekáče a zalijeme rozkvedlaným vejcem se smetanou. Pečeme do zlatova.