
Zelňáky
Zalňáky se jistě stanou oblíbenou pochoutkou. Můžete je připravit ve variantě s houbami, nebo bez, to záleží jestli máte houby doma rádi, a jestli je máte k dispozici.
Co bude potřebovat?
pro 2 osoby
- Zelí v sáčku 500 g
- 4 vejce
- Sušené houby (hrst)
- 1 cibule
- Slanina 20g
- Smetana 31%
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Zelí necháme vykapat a vymačkáme všechnu vodu (nálev), houby namočíme.
Na pánvi si orestujeme cibulku a slaninu, přidáme houby a opečeme. Přidáme zelí a krátce podusíme. Okořeníme solí a pepřem.
Nachystáme si pekáček, vyložený pečícím papírem. Směs rozprostřeme do pekáče a zalijeme rozkvedlaným vejcem se smetanou. Pečeme do zlatova.

